Case: Irisnet

Gegevens

Klant:
Irisnet

Jaar:
2015

Project:
Uitbreiding hoofdzetel Brussel

Contactpersoon:
Thierry Joachim

Achtergrond

Irisnet staat in voor het beheer en de uitbouw van de telecommunicatiediensten op het breedbandnetwerk van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

IRISnet profileert zich als de gewestelijke speler bij uitstek voor de uitbouw van telecommunicatie-infrastructuren en -diensten met toegevoegde waarde ten behoeve van de Brusselse instellingen, en wil zo zorgen voor efficiëntere en klantvriendelijkere dienstverlening aan Brusselaars, ondernemingen en bezoekers. Vanuit die visie wil Brussel zijn positie als ‘smart city’ internationaal verder versterken.

Visie

Irisnet is gevestigd aan de Kunstlaan in Brussel. Tot voor kort waren zij enkel gevestigd op de 8ste verdieping van het gebouw, maar wegens hun groei was een uitbreiding van de kantoorruimte naar de 7de verdieping noodzakelijk. Het project werd aangevat om beide verdiepingen te renoveren en de indeling van de ruimtes te optimaliseren.

Oplossing

Samen met onze partner Dynaset werd een totaalproject uitgewerkt waarbij beide verdiepingen gestript en aangepakt werden volgens het concept van “Het Nieuwe Werken”. Op basis van onze behoefteanalyse werd samen met de klant een space planning uitgedacht, rekening houdend met de noden van de gebruikers en de bedrijfscultuur.

Op de 7de verdieping bestaat ontvangstruimte uit een op maat gemaakte receptiebalie. Helemaal in lijn met Het Nieuwe Werken gaan hierachter een aantal flexplekken schuil. Medewerkers kiezen nu de ideale ruimte afhankelijk van het type vergadering of het werk dat die dag op de planning staat. Hiervoor hebben ze de keuze tussen werkplekken in een open landschap of kleine gesloten ruimtes met telkens een andere invulling qua meubilair. De meest populaire informele meetingruimte is de cosy corner, die een plek heeft gevonden tussen de flexplekken en de grote vergaderzaal.

Op de achtste verdieping zien we eenzelfde indeling, met als bijkomende ruimte de lichte en kleurrijke cafetaria. De muren van de cafetaria kregen een frisse look met street art waarin het logo van Irisnet is verwerkt.

Het hele bedrijf geniet nu van een frisse, jonge en tijdloze uitstraling. Zowel voor werknemers als bezoekers is het er aangenaam vertoeven.

"Het logo van Irisnet werd verwerkt in een frisse look met street art"