Case: Aurubis NV

Gegevens

Klant:
Aurubis NV

Jaar:
2017

Project:
Nieuwbouw hoofdkantoor Olen

Contactpersoon:
Nadia Janssens

Achtergrond

Aurubis is één van de toonaangevende onafhankelijke koperbedrijven in Europa met activiteiten in het domein van smelten, raffineren en recycleren van koper. Bij hun productie trachten zij verantwoordelijk om te gaan met het milieu, de bevolking en de grondstoffen.

Visie

Aurubis is in 2014-2015 gestart met de bouw van een nieuw hoofdkantoor op hun bestaande site te Olen. Deze nieuwbouw omvat een gelijkvloers, 1ste, 2de en 3de verdieping, met +/- 70 werkplekken.

Oplossing

Het klikte onmiddellijk tussen Aurubis en Kinnarps. Na de eerste plannen en 3D’s was het meteen duidelijk dat beide partijen op dezelfde golflengte zaten qua concept, sfeer, kleurkeuzes en materialen.

Aurubis koos voor open werkplekken met eilanden van 4 personen, waarbij alle tafels individueel instelbaar zijn. In plaats van standaard ladeblokken kreeg elke werknemer een hoge apothekerskast: die zorgt voor meer opbergruimte en geeft bovendien een extra afscheiding tussen de werkplekken en het gangpad. Hier en daar worden de werkplekken afgewisseld met een ‘cosy corner’ of een hoge/halfhoge tafel met barkrukken.

Alle managers kregen een afgesloten kantoor, met ruimte om bezoekers te ontvangen.

In de cafetaria komt het koper, waar het bij Aurubis om draait, terug in de inrichting. Door te spelen met verschillende hoogtes nodigt de ruimte uit tot informele gesprekken: we combineerden zitbanken met tafels en stoelen met hoge tafels en barkrukken.

Door het hele gebouw werd het productgamma doorgetrokken: werkplekken, directiekantoren, vergaderzalen, etc zijn mooi afgestemd op de gekozen materialen van het gebouw en de huisstijl van Aurubis. Directie en werknemers zijn dan ook ontzettend trots op hun aantrekkelijke nieuwe hoofdkantoor en ook Kinnarps blikt trots terug op het geslaagde eindresultaat.

"Door te spelen met verschillende hoogtes nodigt de ruimte uit tot informele gesprekken."